30 Październik 2020
Nawigacja
Ankieta
Czy jesteś za nagraniami z przepisami.

Tak! Świetny pomysł!

Nie wyobrażam sobie tego.

To jakaś pomyłka?

Nie mam zdania.

Facebook
Aktualnie online
Gości online: 1
Licznik Odwiedzin
Jesteś 1,965,497 fasolką na tej stronie
Reklama
GOK Gródek nad Dunajcem

Statystyki reklamowe
Fasolowy cwibak z bakaliami
Składniki:
    - dwie szklanki ugotowanej fasoli,
    - pół kostki masła lub oleju,
    - cukier waniliowy,
    - pół szklanki cukru,
    - łyżka mąki kartoflanej,
    - szklanka mąki pszennej,
    - 2 dkg drożdży,
    - 1 jajko,
    - sól,
    - bakalie.

Sposób przyrządzania:

Zmielić gotowaną fasolę, dodać roztopione masło, cukier, drożdże, jajko, mąkę kartoflaną. Drożdże rozpuścić w soli. Dołożyć bakalie. Wszystko dokładnie wymieszać i wlać do foremka. Włożyć do piekarnika na 180ºC na 50 minut.

Smacznego!
Napisane przez Kamilz911 dnia 15.02.2012 14:27:55 25959 czytań · Drukuj