17 Grudzień 2018
Nawigacja
Ankieta
Czy jeste¶ za nagraniami z przepisami.

Tak! ¦wietny pomysł!

Nie wyobrażam sobie tego.

To jaka¶ pomyłka?

Nie mam zdania.

Facebook
Aktualnie online
Go¶ci online: 1
Licznik Odwiedzin
Jeste¶ 1,835,871 fasolk± na tej stronie
Reklama
GOK Gródek nad Dunajcem

Statystyki reklamowe
Fasolowy cwibak z bakaliami
Składniki:
    - dwie szklanki ugotowanej fasoli,
    - pół kostki masła lub oleju,
    - cukier waniliowy,
    - pół szklanki cukru,
    - łyżka m±ki kartoflanej,
    - szklanka m±ki pszennej,
    - 2 dkg drożdży,
    - 1 jajko,
    - sól,
    - bakalie.

Sposób przyrz±dzania:

Zmielić gotowan± fasolę, dodać roztopione masło, cukier, drożdże, jajko, m±kę kartoflan±. Drożdże rozpu¶cić w soli. Dołożyć bakalie. Wszystko dokładnie wymieszać i wlać do foremka. Włożyć do piekarnika na 180ºC na 50 minut.

Smacznego!
Napisane przez Kamilz911 dnia 15.02.2012 15:27:55 24552 czytań · Drukuj