21 Grudzień 2024
Nawigacja
Ankieta
Czy jesteś za nagraniami z przepisami.

Tak! Świetny pomysł!

Nie wyobrażam sobie tego.

To jakaś pomyłka?

Nie mam zdania.

Facebook
Aktualnie online
Gości online: 1
Licznik Odwiedzin
Jesteś 2,170,068 fasolką na tej stronie
Reklama
GOK Gródek nad Dunajcem

Statystyki reklamowe
Kiełbasa z fasoli Piękny Jaś
Składniki:
    - 1kg fasoli,
    - 500g masła,
    - 4 jajka,
    - pół szklanki mąki kartoflanej,
    - 1 duża główka czosnku,
    - jelita wieprzowe,
    - sól i pieprz.

Sposób przyrządzania:

Wstawiamy fasolę do zimnej wody, dodajemy łyżkę oleju, troszkę solimy. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy 20 minut., po czym dolewamy szklankę zimnej wody. Znów gotujemy 20 minut. I ponownie dolewamy szklankę zimnej wody. Czynność powtarzamy jeszcze raz. Ugotowaną fasolę mielimy w maszynce o drobnym sitku, dodajemy pokrojony czosnek, jajka, mąkę, pieprze, sól i dobrze mieszamy. Nadziewamy jelita wieprzowe. Kiełbasę wędzimy w wędzarni opalanej drzewem czereśniowym z dodatkiem jałowca.

Smacznego!
Napisane przez Kamilz911 dnia 15.02.2012 15:29:22 324576 czytań · Drukuj