- 1kg fasoli,
- 500g masła,
- 4 jajka,
- pół szklanki mąki kartoflanej,
- 1 duża główka czosnku,
- jelita wieprzowe,
- sól i pieprz.
Sposób przyrządzania:
Wstawiamy fasolę do zimnej wody, dodajemy łyżkę oleju, troszkę solimy. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy 20 minut., po czym dolewamy szklankę zimnej wody. Znów gotujemy 20 minut. I ponownie dolewamy szklankę zimnej wody. Czynność powtarzamy jeszcze raz. Ugotowaną fasolę mielimy w maszynce o drobnym sitku, dodajemy pokrojony czosnek, jajka, mąkę, pieprze, sól i dobrze mieszamy. Nadziewamy jelita wieprzowe. Kiełbasę wędzimy w wędzarni opalanej drzewem czereśniowym z dodatkiem jałowca.
Smacznego!
Napisane przez Kamilz911
dnia 15.02.2012 15:29:22
324576 czytań ·