18 Kwiecień 2024
Nawigacja
Ankieta
Czy jesteś za nagraniami z przepisami.

Tak! Świetny pomysł!

Nie wyobrażam sobie tego.

To jakaś pomyłka?

Nie mam zdania.

Facebook
Aktualnie online
Gości online: 1
Licznik Odwiedzin
Jesteś 2,134,292 fasolką na tej stronie
Reklama
GOK Gródek nad Dunajcem

Statystyki reklamowe
Tort z fasoli
Składniki:
    - 2 szklanki ugotowanej fasoli,
    - 3 łyżki cukru,
    - pół kostki masła,
    - cukier waniliowy,
    - 2dkg drożdży,
    - 1 jajko,
    - łyżka mąki kartoflanej,
    - sól.
    Do farszu:
    - owoce,
    - galaretka,
    - ugotowaną fasolę.

Sposób przyrządzania:

Zmielić gotowaną fasolę, dodać roztopione masło, cukier, drożdże, jajko, mąkę kartoflaną. Drożdże rozpuścić w soli. Wszystko dokładnie wymieszać i wlać do tortownicy. Włożyć do piekarnika na 180ºC na 30 minut.
Układamy fasole i owoce na biszkopcie z fasoli i zalewamy galaretką. Całość dekorujemy.

Smacznego!
Napisane przez Kamilz911 dnia 15.02.2012 15:36:12 21665 czytań · Drukuj