17 Grudzień 2018
Nawigacja
Ankieta
Czy jesteś za nagraniami z przepisami.

Tak! Świetny pomysł!

Nie wyobrażam sobie tego.

To jakaś pomyłka?

Nie mam zdania.

Facebook
Aktualnie online
Gości online: 1
Licznik Odwiedzin
Jesteś 1,835,907 fasolką na tej stronie
Reklama
GOK Gródek nad Dunajcem

Statystyki reklamowe
Fasola w panierce
Składniki:
    - ugotowana fasola
    - jajka
    - czosnek
    - mąka
    - olej lub smalec
    - sól i pieprz

Sposób przyrządzania:

Do naczynia wbijamy jajka, dodajemy posiekany czosnek, pieprz oraz sól do smaku. Ugotowaną fasolę obtaczamy w mące, później w jajku. Następnie wrzucamy ją do woreczka z bułką tartą i lekko potrząsamy, by bułka przykleiła się do jajka. Wyciągamy fasolę i wrzucamy na rozgrzany olej. Powinno go być tyle, aby zakrywał fasolki w całości. Smażymy około 5 minut.

Smacznego!
Napisane przez Luxus dnia 17.11.2014 17:29:06 11148 czytań · Drukuj