17 Grudzień 2018
Nawigacja
Ankieta
Czy jesteś za nagraniami z przepisami.

Tak! Świetny pomysł!

Nie wyobrażam sobie tego.

To jakaś pomyłka?

Nie mam zdania.

Facebook
Aktualnie online
Gości online: 1
Licznik Odwiedzin
Jesteś 1,835,878 fasolką na tej stronie
Reklama
GOK Gródek nad Dunajcem

Statystyki reklamowe
Kotlety z fasoli
Składniki:
    - 1 kg ugotowanej fasoli
    - 3 łyżki bułki tartej
    - 3 łyżki mąki kartoflanej
    - 3 cebule
    - 2 jajka
    - 4 ząbki czosnku
    - smalec
    - olej
    - pieprz

Sposób przyrządzania:

Farsz:
Ugotowaną fasolę mielimy. Cebulę dusimy na smalcu i mielimy. Siekamy czosnek. Do miski dajemy fasolę, cebulę, czosnek, bułkę tartą, mąkę kartoflaną, jajka i pieprz. Wszysko mieszamy i formujemy kotlety.

Panierka:
Kotleta obtaczamy w mące, później w jajku i bułce tartej.

Kotlety smażymy.

Smacznego!
Napisane przez Luxus dnia 17.11.2014 18:07:55 12759 czytań · Drukuj