17 Grudzień 2018
Nawigacja
Ankieta
Czy jesteś za nagraniami z przepisami.

Tak! Świetny pomysł!

Nie wyobrażam sobie tego.

To jakaś pomyłka?

Nie mam zdania.

Facebook
Aktualnie online
Gości online: 1
Licznik Odwiedzin
Jesteś 1,835,879 fasolką na tej stronie
Reklama
GOK Gródek nad Dunajcem

Statystyki reklamowe
Pasztet fasolowy z orzechami i słonecznikiem
Składniki:
    - 1 szklanka fasoli,
    - 50g orzechów,
    - 4 łyżki nasion słonecznika,
    - 125g masła,
    - 1 średnia cebula,
    - 1 jajko,
    - 2 łyżki smalcu lub oleju,
    - 1 łyżki mąki kartoflanej,
    - sól, pieprz.

Sposób przyrządzania:

Wstawiamy fasolę do zimnej wody, dodajmy łyżkę oleju, troszkę solimy. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy 20 min., po czym dolewamy szklankę zimnej wody. Znów gotujemy 20 min. i ponownie dolewamy zimnej wody. Czynność powtarzamy jeszcze raz. W międzyczasie smażymy cebulę, aż się zeszkli. Na tłuszczu po cebuli prażymy pokrojone w małą kostkę orzechy. Topimy masło. Ugotowaną fasolę i zeszkloną cebulę mielimy w maszynce. Dodajemy topione masło, mąkę ziemniaczaną, jajko, orzechy, słonecznik, sól i pieprz do smaku. Mieszamy i dajemy do małej foremki posmarowanej tłuszczem, pieczemy w 200°C ok. 60 minut.

Smacznego!
Napisane przez Kamilz911 dnia 24.08.2011 10:23:27 33861 czytań · Drukuj