Strona główna
Przepisy
Kontakt
05 Listopad 2024
Nawigacja
Strona główna
Przepisy
Filmy
Galeria zdjęć
Kontakt
Szukaj
Ankieta
Czy jesteś za nagraniami z przepisami.
Tak! Świetny pomysł!
Nie wyobrażam sobie tego.
To jakaś pomyłka?
Nie mam zdania.
Facebook
Aktualnie online
Gości online: 2
Licznik Odwiedzin
Jesteś 2,164,104 fasolką na tej stronie
Reklama
Statystyki reklamowe
Pierogi z fasolą
Składniki:
- 1/2 kg mąki,
- 2 jajka,
- 6 łyżek oleju,
- sól,
- woda gotowana.
Sposób przyrządzania:
Dajemy mąkę na stolnice lub do miski, dajemy jajka, olej mieszamy wszystko razem i dodajemy wodę gotowaną ile jest potrzeba. Wyrabiamy ciasto na pierogi. Możemy nadziewać pierogi farszem fasolowym na słodko lub na ostro.
Farsz na słodko:
Składniki:
- 1 szklanka fasoli gotowanej i mielonej,
- 1 łyżeczka cukru waniliowego,
- 2 łyżki cukru,
- 1/4 kostki masła.
Sposób przyrządzania:
Wszystko dokładnie wyrobić i nadziewać do wcześniej wyrobionego ciasta.
Farsz na ostro:
Składniki:
- 1 szklanka fasoli gotowanej i mielonej,
- 1 cebula,
- 1 czosnek,
- 2 łyżki smalcu,
- sól i pieprz.
Sposób przyrządzania:
Wszystko dokładnie wyrobić i nadziewać do wcześniej wyrobionego ciasta.
Smacznego!
Napisane przez
Kamilz911
dnia 03.12.2011 14:46:51 15734 czytań ·
Copyright
©
2010 Made by
Kamilz911
Powered by
PHP-Fusion
copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under
GNU Affero GPL
v3.