21 Grudzień 2024
Nawigacja
Ankieta
Czy jesteś za nagraniami z przepisami.

Tak! Świetny pomysł!

Nie wyobrażam sobie tego.

To jakaś pomyłka?

Nie mam zdania.

Facebook
Aktualnie online
Gości online: 1
Licznik Odwiedzin
Jesteś 2,170,012 fasolką na tej stronie
Reklama
GOK Gródek nad Dunajcem

Statystyki reklamowe
Pierogi z fasolą
Składniki:
    - 1/2 kg mąki,
    - 2 jajka,
    - 6 łyżek oleju,
    - sól,
    - woda gotowana.

Sposób przyrządzania:

Dajemy mąkę na stolnice lub do miski, dajemy jajka, olej mieszamy wszystko razem i dodajemy wodę gotowaną ile jest potrzeba. Wyrabiamy ciasto na pierogi. Możemy nadziewać pierogi farszem fasolowym na słodko lub na ostro.

Farsz na słodko:
Składniki:
    - 1 szklanka fasoli gotowanej i mielonej,
    - 1 łyżeczka cukru waniliowego,
    - 2 łyżki cukru,
    - 1/4 kostki masła.

Sposób przyrządzania:

Wszystko dokładnie wyrobić i nadziewać do wcześniej wyrobionego ciasta.

Farsz na ostro:
Składniki:
    - 1 szklanka fasoli gotowanej i mielonej,
    - 1 cebula,
    - 1 czosnek,
    - 2 łyżki smalcu,
    - sól i pieprz.

Sposób przyrządzania:

Wszystko dokładnie wyrobić i nadziewać do wcześniej wyrobionego ciasta.

Smacznego!
Napisane przez Kamilz911 dnia 03.12.2011 14:46:51 15771 czytań · Drukuj