17 Grudzień 2018
Nawigacja
Ankieta
Czy jesteś za nagraniami z przepisami.

Tak! Świetny pomysł!

Nie wyobrażam sobie tego.

To jakaś pomyłka?

Nie mam zdania.

Facebook
Aktualnie online
Gości online: 1
Licznik Odwiedzin
Jesteś 1,835,886 fasolką na tej stronie
Reklama
GOK Gródek nad Dunajcem

Statystyki reklamowe
Ziemniaki nadziewane fasolą i cebulką
Składniki:
    - 8 średnich ziemniaków,
    - 2 łyżki ugotowanej fasoli,
    - 1 mała cebula,
    - 1 łyżka smalcu,
    - 8 plasterków sera żółtego.

Sposób przyrządzania:

Wstawiamy ziemniaki w mundurkach, solimy i gotujemy.
Na smalcu smażymy cebulę na złoty kolor.
Ziemniaki obieramy, przekrawamy na pół, wydrążamy środki.
Środki ziemniaków mieszamy z fasolą i cebulą, doprawiamy solą, pieprzem do smaku.
Ubijamy to tłuczkiem do ziemniaków na papkę.
Farsz dodajemy do środka ziemniaków i składamy w całość.
Ziemniaki smażymy na tłuszczu z cebuli i opiekamy obie strony lub dajemy do piekarnika.
Pod koniec smażenia lub pieczenia kładziemy na ziemniaki plastry żółtego sera żeby lekko się roztopił.

Smacznego!
Napisane przez Kamilz911 dnia 03.12.2011 15:16:29 13134 czytań · Drukuj