25 Kwiecień 2024
Nawigacja
Ankieta
Czy jesteś za nagraniami z przepisami.

Tak! Świetny pomysł!

Nie wyobrażam sobie tego.

To jakaś pomyłka?

Nie mam zdania.

Facebook
Aktualnie online
Gości online: 1
Licznik Odwiedzin
Jesteś 2,134,970 fasolką na tej stronie
Reklama
GOK Gródek nad Dunajcem

Statystyki reklamowe
Fasolowa zapiekanka
Składniki:
    - szklanka fasoli,
    - 2 cebule,
    - kilka suszonych grzybów,
    - 80g ostrego sera żółtego,
    - 2 jajka,
    - 2 łyżki oliwy,
    - ząbek czosnku,
    - majeranek,
    - pieprz i sól.

Sposób przyrządzania:

Wstawiamy fasolę do zimnej wody, dodajemy łyżkę oleju, troszkę solimy. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy przez 20 min., po czym dolewany szklankę zimnej wody. Znów gotujemy przez 20 min. i ponownie dolewany szklankę zimnej wody. Czynność powtarzamy jeszcze raz. Fasolę zmielić w maszynce. Grzyby ugotować, odcisnąć i zmielić w maszynce. Cebulę pokroić, zeszklić na oliwie wraz z grzybami, dodać do fasoli. Starannie wymieszać dodając żółtka, starty ser, przyprawy, a na koniec pianę ubitą z białek. Przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i zapiec w gorącym piekarniku.

Smacznego!
Napisane przez Kamilz911 dnia 15.02.2012 15:26:58 30212 czytań · Drukuj