Pasztet fasolowy z orzechami i słonecznikiem
Dodane przez Kamilz911 dnia 24 sierpień 2011
Składniki:

Sposób przyrz±dzania:

Wstawiamy fasolę do zimnej wody, dodajmy łyżkę oleju, troszkę solimy. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy 20 min., po czym dolewamy szklankę zimnej wody. Znów gotujemy 20 min. i ponownie dolewamy zimnej wody. Czynno¶ć powtarzamy jeszcze raz. W międzyczasie smażymy cebulę, aż się zeszkli. Na tłuszczu po cebuli prażymy pokrojone w mał± kostkę orzechy. Topimy masło. Ugotowan± fasolę i zeszklon± cebulę mielimy w maszynce. Dodajemy topione masło, m±kę ziemniaczan±, jajko, orzechy, słonecznik, sól i pieprz do smaku. Mieszamy i dajemy do małej foremki posmarowanej tłuszczem, pieczemy w 200°C ok. 60 minut.

Smacznego!