Pierogi z fasolą
Dodane przez Kamilz911 dnia 03 grudzieĹ 2011
Składniki:
- 1/2 kg mąki,
- 2 jajka,
- 6 łyżek oleju,
- sól,
- woda gotowana.
Sposób przyrządzania:
Dajemy mąkę na stolnice lub do miski, dajemy jajka, olej mieszamy wszystko razem i dodajemy wodę gotowaną ile jest potrzeba. Wyrabiamy ciasto na pierogi. Możemy nadziewać pierogi farszem fasolowym na słodko lub na ostro.
Farsz na słodko:
Składniki:
- 1 szklanka fasoli gotowanej i mielonej,
- 1 łyżeczka cukru waniliowego,
- 2 łyżki cukru,
- 1/4 kostki masła.
Sposób przyrządzania:
Wszystko dokładnie wyrobić i nadziewać do wcześniej wyrobionego ciasta.
Farsz na ostro:
Składniki:
- 1 szklanka fasoli gotowanej i mielonej,
- 1 cebula,
- 1 czosnek,
- 2 łyżki smalcu,
- sól i pieprz.
Sposób przyrządzania:
Wszystko dokładnie wyrobić i nadziewać do wcześniej wyrobionego ciasta.
Smacznego!